Contact
0

Categorieën

Filters

   We helpen je graag.

   0488 44 13 17 [email protected]

   Contact opnemen

   Klokken

   Klok kopen? Om bij de tijd te blijven moet er natuurlijk een klok in huis zijn, dit kun je het handigste online uitkiezen bij Piet van Walsem, sinds meer dan 50 jaar uw specialist voor belangrijke zaken in huis. Een ruim aanbod van verschillende stijlen... Toon meer

   Hoofdkleur

   Subkleur

   Prijs

   -

   Merken

   284 Producten

   Klokken

   U wilt een Klok kopen?

   Daar kunnen we u goed bij helpen, wij weten dat de juiste klok in uw woonomgeving heel belangrijk is. Volgens onderzoek wordt van het interieur het meest de klok bekeken. Gemiddeld kijkt een persoon 126 keer per week op de klok! Dit lijkt extreem veel, echter is het niet altijd om de juiste tijd te weten, maar omdat een klok het middelpunt is in de leefruimte.

   Uw Klok thuis

   Het bekende zeer oude spreekwoord is dan ook ‘zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens’. Hoe oud dit spreekwoord ook is, het geldt nog voor de meeste personen. Tegenwoordig gaat de voorkeur uit naar stille klokken die dus niet tikken. En toch blijft het de klok van thuis, mede doordat er zoveel op gekeken wordt. De huiselijke sfeer wordt dus voor een groot gedeelte bepaald door de klok, dus is de klok niet alleen functioneel maar is het ook de eyecatcher in huis.

   Klokken in verschillende ruimtes

   Een klok trekt eerder de aandacht dan een decoratie stuk of een foto lijstje. Dit geldt ook voor verschillende ruimtes, zoals bijvoorbeeld op uw ‘thuiswerk’ kantoor, werkkamer of studeerkamer, daar gebruikt u een andere stijl dan in de woonkamer. In de werkkamer wordt vaak een kleinere maat gekozen met minder bewerkingen, onbewust gaat die keuze automatisch naar een wat strakkere zakelijke klok. Dit om u niet beter thuis te voelen op kantoor, maar dat de huiselijke woonkamer klok het wint van de klok waar u aan het werk bent.

   Ook een keuken klok is weer een andere dan de werkkamer of woonkamer klok. Ook die is vaak kleiner van formaat en gemakkelijk schoon te maken dan de klok dicht bij het keukenblok of aanrecht staat. Vaak wordt daar een digitale klok gekozen met mooie wijzerplaat. Van het koken of bakken in de nabijheid van de klok is het onvermijdelijk dat er wat vettige neerslag op komt. Vaak worden deze keuze automatisch gedaan zonder de reden ervan precies te weten. Maar gaat u bijvoorbeeld voor een klok in de gang, dat mag het juist wel weer een grotere zijn en meer decoratief, als welkomstgevoel.

   Klok kopen?

   Om bij de tijd te blijven moet er natuurlijk een klok in huis zijn, dit kun je het handigste online uitkiezen bij Piet van Walsem, sinds meer dan 50 jaar uw specialist voor belangrijke zaken in huis. Een ruim aanbod van verschillende stijlen vind je bij ons online, daarom is de keuze van welke stijl klok u ook zoekt, een passende te vinden. Voor elk budget bieden we wel klokken aan voor een eerlijke prijs. Koop nu uw klok online of kom gewoon eens langs in de winkel, echter hebben we daar niet alle klokken hangen.

    

   FAQ

   Wat is het verschil tussen een wandklok en een tafelklok?

   Een wandklok is ontworpen om aan de muur te worden opgehangen, terwijl een tafelklok is ontworpen om op een oppervlak te staan, zoals een tafel, bureau of plank. Wandklokken hebben vaak een grotere wijzerplaat en kunnen duidelijker zichtbaar zijn vanaf een afstand. Tafelklokken zijn daarentegen kleiner en compacter en kunnen gemakkelijker worden verplaatst. Het ontwerp van een klok kan afhangen van de specifieke toepassing, waarvoor het bedoeld is. Zo zijn tafelklokken vaak ontworpen als decoratief element, terwijl wandklokken vaker worden gebruikt voor functionele doeleinden.

   Hoe bevestig ik een wandklok aan de muur?

   De meeste klokken welke wij in het assortiment hebben, worden aan een spijker of schroef aan de muur gehangen. Een klok heeft dan een oog waar deze aan kan hangen of wordt simpelweg aan de rand van de klok opgehangen. 

   Zijn de wijzerplaten van de klokken gemakkelijk af te lezen?

   Ja, de wijzerplaten van onze klokken zijn ontworpen om gemakkelijk af te lezen te zijn, zelfs vanaf een afstand. De wijzerplaten hebben duidelijke en contrasterende wijzers en cijfers of markeringen, zodat je snel en gemakkelijk de tijd kunt aflezen. Soms is dit niet helemaal het geval, dit verschilt per klok, maar over het algemeen is dit wel het geval. 

   Welk materiaal wordt gebruikt voor de klokken?

   Onze klokken zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder hout, metaal, plastic en glas. Het materiaal dat wordt gebruikt voor een klok is afhankelijk van het ontwerp, de stijl en het doel van de klok. Zo zijn houten klokken vaak populair vanwege hun warme en natuurlijke uitstraling, terwijl metalen klokken vaak moderner en strakker zijn. Plastic klokken zijn lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen, terwijl glazen klokken een transparante en elegante uitstraling